У Росії в режимі "банкрут" немає можливостей для виживання

18 березня 2022, 15:07
В умовах кризи війна стає єдиним способом утилізації непотрібного контингенту всередині Росії.
Україна, Росія
До травня криза в Росії торкнеться всіх / ua.depositphotos.com

Чим би не завершилася війна в Україні, санкції в Росії вже ніхто знімати не буде. Посилять - можливо, але знімати - точно ні. Що в практичному плані означатиме економічну катастрофу вже до літа. Надії, що Китай нам допоможе, виглядають не надто обґрунтованими. Просте питання - а навіщо?

Другий момент: Китай - це ширвжиток. Він не замінить випали технології та комплектуючі, Витратні матеріали та сировину для цих технологій.

Щоб зрозуміти, про що мова: в Краснодарському краї 90% молочних тваринницьких господарств осіменяють корів американським насінням компаній WWS, Alta Genetics, Genex, Genus, ABS Stgenetics. Частка імпортної насіннєвої картоплі на російському ринку, становить близько 80%, частка насіння цукрових буряків, що поставляються з-за кордону, — 95-97%. Інкубаційні яйця і живі курчата для вирощування російських бройлерів і несучок суцільно імпортні (в 2019 році на частку імпорту припадало до 98% племінного матеріалу). Експортери: німецька Aviagen і американська Cobb-Vantress. Китай не замінить тут жодної позиції. У машинобудуванні ситуація приблизно схожа. Навіть в будівництві і в будіндустрії справи не сильно краще. Про технологічні галузі типу транспорту і зв'язку говорити, напевно, немає сенсу. Авіасполучення накриється приблизно через рік — а це практично весь крайній північ і велика частина Далекого Сходу.

відео дня

Складські запаси об'єктивно розраховуються на два-три місяці. Як правило, вичерпуються вони раніше. За всіма показниками, до середини-кінця травня колапс накриє практично всі галузі. Тут потрібно розуміти ще один момент: Росія бере участь у міжнародній кооперації не тільки з постачання вуглеводнів. Російські підприємства вбудовані приблизно в 70-80 глобальних ланцюжків доданої вартості, в тому числі і досить технологічних. Не в найвигідніших позиціях, але тим не менш. Зараз вони примусово розриваються (що, звичайно, створює складнощі для зарубіжних партнерів, але Партнери можуть замінити російські підприємства, а ось російським підприємствам вбудовуватися більше нікуди). Сказане означає: накриє всіх. Ніхто не піде скривдженим. Погано буде всім.

Економісти нехай підраховують втрати, але навскидку вже є грубі підрахунки: у 2022 році падіння економіки може досягти 20-25 відсотків. У 2023-2025 роках падіння буде менше — але рахуватися-то воно буде від вже звалилися значень. Загальний обвал за 3-4 роки може досягти відсотків 40. Це, звичайно, грубо і по самому песимістичному сценарієм, але і оптимістичний виглядає не дуже. Що це означає в реальності? Безробіття, дике падіння доходів (про рівень життя говорити сенсу немає), однозначний голод і перехід на нормований розподіл.

читайте такожРосійський вождь втратив країну-попереду розпродажЦю прорву народу потрібно кудись дівати. Так що війна стає єдиним способом утилізації непотрібного контингенту. Неважливо з ким, неважливо де і тим більше неважливо з яким результатом. А тому режим "кругом вороги" стає перманентним з перспективою розширення.

Природно, терор. Просто тому, що задоволених життям і процвітанням потрібно тримати в стані ще більшого достатку. Вже тому, думаю, відразу по технічному завершенню "не-війни" на Україні (орієнтовно до травня) режим без перепочинку перейде до внутрішнього терору по площах. Мочити стануть всіх-знати, смердів, силовиків.

Цей захоплюючий сюжет можна продовжувати ще довго. Він цілком об'єктивний, так як режим банкрут, і у нього просто немає інших можливостей для виживання. Точніше, продовження нинішньої не-життя. Питання постає цілком очевидне: наскільки його вистачить підтримувати необхідний рівень насильства, з урахуванням того, що його доведеться постійно підвищувати?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти