Україна стала моральним компасом Заходу

24 травня 2023, 08:56
Захід віднайшов свій моральний компас - бути за Україну морально і правильно. Ми не чуємо більше ніяких "давайте Мінськ", "з путіним треба домовлятись".
Україна стала моральним компасом Заходу
Будівля Європарламенту / Фото: pixabay.com

Колись в 2008 році я стажувався в Європарламенті. Це був пік розчарувань в помаранчевій владі, і на зустрічах з євродепутатами я слухав як ми все просрали, а Росія молодець. Путін тоді вбачався надійним і стабільним партнером, всі навколо вважали, що це добре для безпеки та справ, і заливали мільярди в рашку. Тоді ж в 2008 році Україні відмовили у перспективі членства в НАТО. Безсумнівно, подія, яка зіграла найгіршу роль для безпеки в Європі, і стала причиною цієї жахливої війни. Я тоді був шокований, і питав в євродепутатів, де ті європейські цінності, про які ви кругом говорите? Мені розповідали про реалполітік, опуститись на землю, і робити домашню роботу.

А вчора парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію, в якій визнала злочини росії проти України геноцидом, а режим рф - рашизмом. Захід віднайшов свій моральний компас - бути за Україну морально і правильно. Ми не чуємо більше ніяких "давайте Мінськ", "з путіним треба домовлятись". І цінність цієї резолюції в тому, щоб ми про це і не почули більше. Ні, нам не дадуть членство на самміті у Вільнюсі в липні. Але завдяки нам Захід знайшов своє місце моральній системі координат і вже не кине нас на призволяще.

відео дня

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів – політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині – боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

Як колись в 1943 році в Тегерані було ухвалене рішення про повний розгром фашизму і майбутній поділ Німеччини, так вчора було ще раз підтверджене рішення про війну до повного розгрому рашизму.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти