Україні треба готуватися до місяця запеклих боїв

2 квітня 2022, 18:39
В Кремлі спочатку хочуть отримати символічні військові результати, які можна було б видати як свої "перемоги", і використати як важіль тиску на переговорах.
Россия, Украина, переговоры, война
Найближчим часом не варто чекати прориву в переговорах між РФ і Україною / Reuters

Першого квітня відбувся черговий раунд перемовин між РФ і Україною. Цього разу в онлайн режимі. Про якісь результати поки нічого не відомо. А це, скоріше за все, означає, що нічого суттєвого в цьому раунді перемовин не сталося.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що Україна наразі не отримала відповіді Росії на її пропозиції, озвучені на переговорах у Стамбулі. Думаю, що вони не знають на даний момент, що і як відповісти. Схоже, що для росіян стали повною несподіванкою пропозиції української сторони. Але Кремль також опинився у пастці власної пропаганди. З одного боку, в РФ вже очевидні вкрай негативні наслідки війни, яку розпочав Путін проти України.

Із раціональної точки зору з цієї війни краще було б вийти. З іншого боку, жодна із заявлених Путіним цілей війни не досягнута. І в таких умовах завершувати війну і виходити з України – означало б поразку. Це буде складно пояснити навіть гіпер-брехливій російській пропаганді. Зараз навіть "мастодонт" кремлівської пропагандистської машини Владимир Соловйов не знає як пояснити звільнення українськими військами близько 30 населених пунктів на Київщині. Дуже показова і різка критика переговорів в Стамбулі і позиції російської делегації на цих переговорах з боку російської "партії війни", і Кадирова, і того самого Соловйова, і багатьох інших. Вже з’являються публікації, що в Кремлі бояться втратити "обличчя" і рейтинги.

відео дня

Тому не варто найближчим часом чекати якогось прориву в переговорах між РФ і Україною. Очевидно, що в Кремлі спочатку хочуть отримати якісь символічні військові результати, які можна було б пред’явити як свої "перемоги", і використати як важіль тиску на переговорах з Україною. І це вони хочуть зробити до символічної для себе дати – 9 травня. Саме тому вони з маніакальною впертістю хочуть взяти Маріуполь, навіть ціною його повного знищення.

Інша їх мета, причому офіційно заявлена, - вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. І явно не для того, щоб потім відійти з цих рубежів. І лише після цього (і якщо їм вдасться це зробити) вони, можливо, будуть про щось домовлятися. Так що нас чекають не менше місяця (а можливо і більше) запеклих боїв.

читайте такожБункерний фюрер розгорне в Україні нову Курську дугуЩодо перемовин, то зараз в публічних дискусіях на цю тему всі зациклились на подальшій долі Криму і Донбасу. Але є ще одна тема, яку майже ніхто не згадує – території, які Росія окупувала на півдні України - Приазов'я і Херсонщина. У мене є велика підозра, що Росія не буде звільняти ці території, навіть якщо і піде на підписання якоїсь "мирної угоди". І це буде ще один камінь спотикання в подальших переговорах між Україною і РФ.

Але головне, про що нам всім треба пам’ятати - доля мирних переговорів, як і раніше, буде вирішуватись на полі бою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти