Укранцям час припинити ховати голову в пісок

22 січня 2022, 06:30
Найкраща реакція на кожне загострення з боку Росії - це вироблення "протоколів" реакції.
укриття
Населення та бізнес повинні мати інструкції на випадок війни / galinfo.com.ua

Ще про агресію, коли це все закінчиться і людей.

Я вас запевняю, що це не закінчиться приблизно ще років 20. Мінімум. А, може, 40. А, може, 50. Я зараз не знаю точно, я не футуролог.

Правда в тому, що найкраща реакція на кожне таке загострення з боку Росії - а одне з них (або навіть не одне) реально буде гострим - це вироблення "протоколів" реакції.

відео дня

Коли держава, суспільство, бізнес не ховають голову в пісок і не планують, на якому чартері вони втечуть з Києва (не втечуть, та й столиця не є цыллю пріоритетної атаки в силу маси причин). А діють чітко і за протоколом згідно з рівнем небезпеки.

Жовтий.

Оранжевий.

Червоний.

читайте такожПротистояння Росії і США: чи можливий компромісА поки у нас держава не дуже має протокол власних дій на випадок агресії. Немає навіть протоколів "що робити цивільній особі у великому місті, якщо на місто летить бомбардувальник/десант/ракети земля-земля".

Та навіть донесених до людей масово принципів поведінки, якщо в місті Київ на три дні пропаде електрика і мобільний зв'язок.

Як в цих умовах смикається маса людей - цілком логічно. Ніхто ж нічого не пояснює і не намагається пояснити / навчити / тренувати протягом вже 8 років війни.

Тому, з одного боку, я закликаю всіх справді не драматизувати і не нагнітати. Тому що таких циклів ще багато буде, і цей явно не розташовує до паніки (наприклад, ви можете оцінити і порахувати, які логістичні витрати треба понести Росії, щоб доїхати до Києва на танках - і вже трохи заспокоїтися).

А з іншого - друзі, 8 років війни.

читайте такожЧому топ-чиновники США зачастили в Україну?А у вас середній працівник київського офісу жодного разу не отримав від держави інструкції на один листочок "що мені робити, якщо песець підкрався непомітно". Куди дзвонити. Куди бігти. Куди подіти дітей.

І більше скажу. На багато цих питань у держави немає відповідей.

А так як більшість людей не зобов'язані самостійно доходити до сценарію А, В і С, щоб зберігати спокій, було б корисно докласти зусиль для навчання та інформування людей. Або хоча б для створення таких протоколів та інструкцій "як себе вести, якщо прийшов песець".

Дивись, і довіри державі було б більше.

І заклики "не панікувати" не викликали у громадян гострої зворотної реакції.

Тому що якщо у вас параноя, це не означає що за вами не стежать. Для цієї ситуації: якщо зараз загострення не буде, то це не означає, що до нього не треба бути постійно готовим.

Дякую.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти