Успіхи України в офіційній війні з Росією: підсумки першого дня

23 лютого 2022, 10:52
Перший же день офіційної війни завершився для Росії нищівною інформаційною та дипломатичною поразкою.
Україна
Підсумки першого дня після визнання Росією "ЛДНР" / Фото Reuters

Заяв і думок зараз багато, а я вирішив щодня фіксувати не слова, а тільки найважливіші вчинки на користь України, які робить наша влада, наше суспільство і наші союзники в усьому світі, щоб показати масштаби нашої мобілізації і неминучість нашої перемоги:

В Україні:

1. Президент України Зеленський оголосив про часткову мобілізацію резервістів для доукомплектування військових частин.

відео дня

2. Україна відкликала тимчасового повіреного у справах з Москви. Міністр МЗС Кулеба подав запит президенту Зеленському на розрив дипломатичних відносин з Росією.

3. Верховна Рада закликала ввести санкцій проти РФ. Проголосувала конституційна більшість депутатів ВР.

4. Президент України зустрівся з лідерами всіх фракцій ВР, у Верховній Раді створюється "штаб оборони" за участю керівників. Це означає політичну консолідацію заради боротьби із загальним ворогом.

читайте такожЗахід ввів дуже "лайтові" санкції проти ПутінаВ світі:

1. Німеччина зупинила сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" - найбільшого геостратегічного проекту РФ вартістю в 11 мільярдів доларів, за допомогою якого Путін мав намір відмовитися від поставок газу через Україну. "Росія не має підтримки у світі" - заявив канцлер ФРН Шольц.

2. США ввели санкції проти РФ:

- проти найбільших російських міжнародних банків - "Зовнішекономбанк" і "Промсвязьбанк" і їх дочірніх компаній, наприклад, футбольного клубу ЦСКА;

- проти будь-яких операцій з цінними паперами суверенного боргу РФ на міжнародних ринках;

- проти російських держслужбовців і політиків, причетних до "ЛДНР" і до рішення про введення військ і визнання "ЛДНР", а також проти дітей групи російських вищих чиновників.

3. Британія ввела санкції проти Росії: 5 великих російських банків і 3 олігарха - партнери Путіна (брати Ротенберги і Тимченко) оголошені поза законом, активи заморожені, бізнес з ними заборонений, в'їзд закритий.

читайте такожРозрив відносин - це не оголошення війни4. Європейський союз ввів санкції проти 351 депутата Держдуми РФ, які голосували за вторгнення, і проти 27 фізичних осіб і оганізацій з Росії.

5. Канада наклала санкції на операції з суверенним боргом РФ, з двома банками, і наклала санкції на всіх депутатів Держдуми, які підтримали агресію російських військ.

6. Японія ввела санкції проти Росії на операції з суверенним боргом РФ, а також проти будь-яких осіб і структур, пов'язаних в Росії з "ЛДНР".

7. Держсекретар США Блінкен відмовився від зустрічі з керівником МЗС РФ Лавровим - "тепер у цьому немає сенсу". Такий демарш США скоротить взагалі будь-які дипломатичні контакти РФ у зв'язку з війною в Україні.

8. Прем'єр-міністр Нідерландів Рютте заявив, що Путін - "абсолютно божевільний", і заявив, що його країна приєднається до жорстких санкцій Євросоюзу.

9. Туреччина заявила, що визнання Росією "ЛДНР" "неприйнятне". Це означає, що наше військово-технічне співробітництво буде посилюватися.

10. Кібернетичні сили швидкого реагування Європейського Союзу нададуть підтримку Україні, заявив заступник Міністра оборони Литви.

Висновок:

Перший же день офіційної війни завершився для Росії нищівною інформаційною та дипломатичною поразкою. Захід відразу ж зробив дії, які різко посилюють міжнародну ізоляцію Росії і створюють дуже сприятливі можливості для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти