"Війна - це матерія цифр": що відбувається на фронті

17 липня 2024, 19:10
476
Кринки вплинули на всю зону БД і кожне життя, що залишилося там, зберегло десяток життів в інших напрямках.
'Війна - це матерія цифр': що відбувається на фронті
Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, flickr

Кринки...

В інформаційному просторі з'явилася якась заява про те, що СОУ вийшли з Кринок і... І це правда.

Підрозділи СОУ були виведені з Кринок не сьогодні, не вчора і не тиждень тому, а набагато раніше, але... Але оголошення та обговорення цього факту, без офіційного підтвердження, нашкодило б. Нашкодило б чому, якщо в кринках нікого немає? А ось про це й поговоримо.

відео дня

Про розширення плацдарму в районі саме Кринок стало відомо на початку листопада 2023 року. Саме тоді почали надходити повідомлення про те, що СОУ встановили контроль над частиною села на лівому березі. Що примітно, інші плацдарми відразу ж зникли з інформаційного потоку і про них особливо не повідомлялося. Основною темою по Херсонщині були саме Кринки.

Щойно в Кринках виник плацдарм, командування РОВ, одразу ж сконцентрувало сили і засоби на цій локації, і це вплинуло на багато аспектів подальших бойових дій у південному плацдармі. Зокрема, ліквідацією невеликого плацдарму в Кринках зайнялися 26-й МСП 70-ї МСД 18 ОВА і 810-та ОБр МП. На той момент ГВ "Дніпро" РОВ налічувала 64 тисячі тіл.

На початку Кринки РОВ штурмували те, що називаються в лоб, використовуючи як піхоту, так і механізовану компоненту. Кількість підрозділів, що беруть участь у нейтралізації плацдарму, збільшувалася, і, це вже були не тільки 70-та МСД і 810-та ОБр МП, а й 328-й ДШП 104-ї ДШД, і 234-й ДШП 76-ї ДШД, і іншим набродом.

Крім того, у міру збільшення угруповання РОВ, ГВ "Дніпро" в компоненті особового складу збільшувалася швидше і об'ємніше, ніж будь-які інші. На сьогоднішній день ГВ "Дніпро" це більш ніж 120 тисяч тіл. Ось цікаво, який би був ефект, якби +60 тисяч тіл намалювалося у складі ГВ "Південь" або ГВ "Центр"...

Думаю, зараз виникатиме безліч різного роду думок щодо Кринок... А чи варто було? Чи потрібно було?

І здебільшого, кожна з цих думок буде спиратися у своїх висновках, що зайшли, загинули і вийшли, а результат? А результат це не звільнені території. Результат - це дуже, дуже жорстке сковування сил ворога, який на рівні військового злочинця Путіна, ще в лютому цього розповідав казки про контроль над кринками, хоча тоді його і близько не було.

Війна це місце для емоцій. Війна - це матерія цифр. І якби не Кринки, то зараз ми з вами обговорювали б не Покровський і Торецький напрямок, а наступ на Слов'яно-Краматорську агломерацію. Якби не Кринки, то зараз ми б обговорювали не Липці та Вовчанськ, а Великий Бурлук. Якби не Кринки, то ми б із вами сьогодні обговорювали не захід РОВ в Урожайному, а у Великій Новоселівці.

Кринки вплинули на всю зону БД і кожне життя, що залишилося там, зберегло десяток життів в інших напрямках.

Але найголовніше те, що вийшовши з Кринок, ми вийшли з них уже тоді, коли утримувати їх не має сенсу. А російські окупанти зайти в них уже ніяк не зможуть. Там немає позицій, які можна утримувати. А їм дуже хочеться. Вони сидять у лісопосадках в очікуванні команд генералів, але прилітає боєприпас і, вони горять ясним полум'ям. Вони прориваються в мляві і спустошені Кринки і опиняються як на відкритій долоні.

Ми вийшли, а вони там горять, не маючи можливості навіть туди зайти. Що може бути кращим?

Кринки за півроку були перетворені на мляве поле і зараз вони не контролюються РОВ. Кринки - це сіра зона. Але РОВ намагаються туди зайти, а тому, навколо Кринок тримають свій ресурс. І його СОУ продовжують методично нівелювати. Схема продовжує працювати? Так.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти