Війна за західну Україну, або Навіщо блефують Путін і Лукашенко

11 червня 2022, 06:26
Заяви Лукашенка можуть бути попередженням Польщі, яка продовжує виношувати плани щодо миротворчої місії в Україні.
Війна за західну Україну, або Навіщо блефують Путін і Лукашенко
Лукашенко пригрозив війною за західну Україну / сайт Президента РБ

Те, що у своєму стилі озвучив Лукашенко на нараді, присвяченій методам і формам роботи з населення на місцевому рівні - фактично є початком інформаційного прогріву можливого білоруського вторгнення.

Лукашенко припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її "не відтягнув Захід".

Припущення щодо війни "за Західну Україну" формується Лукашенком навколо питання про те, що вона може стати якимось там плацдармом для наступу на Білорусь. Цим він почав виправдовувати превентивні дії.

відео дня

Тепер стає зрозумілим звідки ноги ростуть у інформаційній кампанії про буцімто бажання Польщі ввести свої війська на захід України.

Може здатися, що цією нісенітницею РФ здійснює прикриття воєнного втручання Білорусі в українсько-російську війну, яка показала провал первинної стратегії РФ.

З іншого боку, всі ці заяви Лукашенка, який надає Путіну послуги з публічного озвучування тез Кремля, можливо є попередженням Заходу, особливо Польщі, яка продовжує виношувати плани щодо миротворчої місії в Україні.

читайте такожЛукашенко майже "зламався", або Чому можливий новий похід Путіна на КиївІснує думка, що польський миротворчий контингент можна розмістити на українсько-білоруському кордоні. Для унеможливлення такого ризику, Путін і Лукашенко почали попереджувальну інформаційну війну.

Олег Постернак, політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти