За лаштунками війни: що відбувалося на початку мастштабного вторгнення

8 січня 2024, 06:05
Замість того, щоб просити про порятунок, Зеленський вимагав відповіді на питання, яке Україна ставила десятиліттями.
За лаштунками війни: що відбувалося на початку мастштабного вторгнення
Володимир Зеленський / фото: ОП

За лаштунками війни... Американський журналіст Шустер написав книгу про Зеленського, уривки з якої опубліковані виданням "The Telegraph".

Шустер пише, президент і його команда дозволили журналісту проводити на Банковій багато часу протягом першого року повномасштабного вторгнення.

Журналіст повідомляє, що якщо від початку війни Зеленський вважався українським героєм, то згодом фан-сторінки, присвячені Залужному, мали сотні тисяч підписників, заголовки газет називали його Залізним генералом, люди друкували його зображення на футболках, а деякі чиновники в Офісі президента підозрювали генерала в жадобі влади.

відео дня

"Найважчими для Зеленського були ночі. Його ліжко було заледве достатньо широким, щоб можна було крутитися і перевертатися.

Їсти було небагато. Солодощі роздавали на зустрічах, а на спільній кухні були м'ясні консерви з черствим хлібом. Один міністр розповідав мені, що виживав кілька днів на шоколаді".

У книзі також йдеться, що на екстреному саміті європейських лідерів, до яких долучився Зеленський, він був "блідий і втомлений, з ранньою щетиною бороди воєнних часів", і "не дуже вірив у те, що союзники його врятують, і це давалося взнаки". "Можливо, ви бачите мене живим востаннє", - сказав європейцям Зеленський.

Замість того, щоб просити про порятунок, він вимагав відповіді на питання, яке Україна ставила десятиліттями: чи буде їй коли-небудь дозволено приєднатися до Європейського Союзу? Його виступ, який тривав лише близько п'яти хвилин, мав більший вплив, ніж місяці, якщо не роки дебатів про російську загрозу, пише Шустер.

Хто такий Олег Постернак

Постернак Олег Олександрович (народився 19 вересня 1983 р., с. Залужжя, Теплицький район, Вінницька область) — політтехнолог, політичний консультант, член Асоціації професійних політичних консультантів України, кандидат історичних наук. Провів 16 виборчих кампаній в якості керівника кампанії кандидатів в народні депутати в мажоритарних округах, кандидатів на міські голови, кандидатів у депутати обласних та районних рад.
Автор блогів і публіцистичних матеріалів з виборчого права, політичних технологій, електоральної психології у багатьох українських виданнях.
Коментує політичну ситуацію на українських інформаційних телеканалах, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти