Навіщо Росія б'є балістикою по Києву?

13 грудня 2023, 19:10оновлено 13 грудня 2023, 22:17
В останні дні окупанти стали запускати дрони-камікадзе не в районі 20:00 і після, а в межах 18:00.
Ракетний удар по Києву
Ракетний удар по Києву / Колаж Главред, фото ДСНС, МВС

Ракетний удар по Україні в ніч на 13 грудня...

У ніч на 13 грудня російські окупанти застосували по території України 10 дронів-камікадзе Shahed-131/136 і 10 балістичних ракет ОТРК "Іскандер-М".

Перший пуск Shahed-131/136 відбувся близько 18:20, 12 грудня, в районі мису Чауда-Приморсько-Ахтарськ і було використано кілька груп. Одна з груп орієнтувалася на Одесу та Одеську область, інша прямувала на Хмельницький.

відео дня

Хитромудрий маршрут, протяжністю 870 км дозволив росіянам зберігати свої дрони-камікадзе в повітряному просторі України майже 4 години.

Близько 3 години ранку з Брянської області по Україні було здійснено пуск балістичних ракет з ОТРК "Іскандер". Точний тип ракет встановлюється, але важливий факт, що всі 10 були знищені.

На жаль, не обійшлося без постраждалих, що неминуче. Уламки ракет і не розірвалися бойові частини не випаровуються, вони кудись повинні впасти. На жаль, швидкість польоту балістичних ракет не дозволяє своєчасно відреагувати повітряній тривозі в прикордонній зоні, а Київська область для балістики це все-таки прикордонна зона, ніж глибокий тил.

Проте, що по Shahed-131/136, що по балістичним ракетам, цієї ночі ППО спрацювало на 100%.

Додам лише свої спостереження. Другий на цьому тижні удар балістикою (попередній був 11.12 і всі 8 ракет були знищені) припав тоді, коли відзначалося порушення роботи одного з топових мобільних операторів України. Збіг це чи ні, достовірної інформації на цей рахунок не маю, але не виключено, що як-раз не збіг.

Так само, цікавий момент зі спостережень - запуск Shahed-131/136. В останні дні окупанти стали запускати дрони-камікадзе не в районі 20:00 і після, а в межах 18:00. Змінився графік пусків?

Згадати так само варто і те, що застосування "Іскандер" здійснюється в останні дні саме по Києву, що говорить про спроби РОВ прорвати ППО області однієї з найбільш складних ракет для перехоплення. Але, складної по російській категорії, а по категорії Patriot - ще одна знищена мета. Але факт в тому, що "Іскандери" це не настільки масові у виробництві ракети як Х-101, наприклад, або "Калібр".

Заради чого намагаються РОВ? Навряд чи, "Іскандери" відправляють у напрямку Києва, щоб вразити підстанцію...

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти