Чому кожен росіянин несе персональну відповідальність за вторгнення Росії в Україну

За 11 днів війни в Україні Росія втратила більше солдатів, ніж за дві чеченські кампанії / Макс Левін

З мовчазної згоди росіян Путін вдерся до Грузії, бомбив Сирію, окупував Крим і Донбас, а зараз де-факто розв'язав третю світову війну.

На 11-ий день війни Генеральний штаб ЗСУ називає цифру втрат російсько-фашистської армії в більш ніж 11 тисяч убитими і більше 25 тисяч пораненими. Немає підстав їй не довіряти, бачачи ту величезну кількість фото і відео матеріалів з убитими, спаленими, пораненими і полоненими росіянами.

Чому цифра 11 тисяч убитих російських окупантів – знакова?

Справа в тому, що це більше, ніж РФ втратила своїх солдатів за першу і за другу чеченські війни.

Зважте самі:

Перша чеченська війна тривала з грудня 1994 по серпень 1996.

Безпосередньо після завершення війни в штабі Об'єднаного угруповання федеральних сил наводилася наступна статистика:

Таким чином, безповоротні втрати на той момент оцінювалися в 5334 людини.

Читати такожНаближення військової поразки Москви: хто стоїть за історичним рішенням

Друга чеченська війна тривала 10 років з серпня 1999 по квітень 2009-го.

Підсумкові втрати російських силових відомств (МО, МВС, ФСБ) в Чечні за заявами офіційних осіб оцінювалися в близько 6000 чоловік загиблими.

Разом за дві війни на Північному Кавказі силові структури РФ втратили 11 334 людини вбитими. Тобто стільки ж, скільки за 11 днів війни проти мирної України.

У Чечні і Дагестані російська армія воювала проти невеликих груп опору, у яких не було ні танків, ні артилерії, ні ударних безпілотників, ні масштабної підтримки зброєю із Заходу.

Тобто всього того, що є в України. А буде ще більше сучасної зброї від наших союзників із Заходу.

Читати такожАрмія бомжів і волоцюг: чому Росія програла війну, а Україна ще її не виграла

Нагадаю також, що Чечня за площею – трохи більше 1/2 Сумської області, легендарної своїм партизанським рухом. А Єльцин і Путін не могли втихомирити маленьку Чечню 15 років!

Росіяни, прокидайтеся від гіпнотичного сну, в який вас ввела пропаганда Путіна.

Вставайте, об'єднуйтеся!

Ми в Україні зараз б'ємося і вмираємо за нашу і вашу свободу.

Якщо ви не допоможете нам і собі зупинити війну, то загинуть десятки або, може, сотні тисяч російських хлопців, яких Путін пошле в Україну, як на м'ясорубку.

Не ми прийшли у ваш дім, а це ви вторглися в наш. Кожен росіянин несе зараз персональну моральну відповідальність за вторгнення в Україну і загибель наших дітей, жінок, людей похилого віку і солдатів. Тому що це з вашої мовчазної згоди Путін знищив опозицію, закрив вільні ЗМІ, вдерся в Грузію, бомбив Сирію, окупував Крим і Донбас, а зараз розв'язав де-факто третю світову війну.

Це ви хотіли сильної руки, повернення імперських амбіцій, а тепер це ваші сини тисячами складають свої голови на українській землі. Ми будемо битися до перемоги, але не здамося.

Україні, планеті і вам самим потрібна мирна Росія, в якій влада думає про те, як зробити життя свого народу кращим, а не про те, як принизити і знищити інших.

Читати такожЧому Путін постарається завдати максимальної шкоди в найближчі дні-тиждень

Путін повинен піти. Або з вашої мовчазної згоди Росія на кілька поколінь перетвориться на жалюгідну подобу Північної Кореї, злиденної і ненависної всіма.

Дайте нам жити спокійно. Живіть спокійно самі.

Беріть владу в свої руки! Інакше Путін приведе Росію до загибелі, поховавши під своїми уламками надії 140 мільйонів росіян.

Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ, співзасновник Українського інституту майбутнього

Новини заразКонтакти