Доля війни з Росією буде вирішуватися під Харковом і на Донбасі

Буча, Ірпінь, Бородянка – це корінний перелам у цій війні, точка неповернення для Російського Рейху / Макс Левин

Росія програє цю війну, і Україна стала капканом для безумного Путіна. Ми свою функцію виконали, Захід має добивати Росію санкціями.

Минуло 40 днів війни Росії проти України. За цей період можна підбити деякі підсумки.

Передусім стало очевидно, що Росія здійснює геноцид українців на окупованих територіях. Вбиває, ґвалтує, мародерить. Путін – це Гітлер, а Росія стала символом фашизму. Буча, Ірпінь, Бородянка – це корінний перелам у цій війні, точка неповернення для Російського Рейху.

Росія зазнала першу тяжку поразку під Києвом і втекла з ганьбою. Доля війни буде вирішуватися під Харковом та на Донбасі.

Читайте такожРізанина в Бучі та російський нацизм: чому Європі важливо зрозуміти суть війни в Україні

Росія втратила вбитими 18 тисяч і пораненими близько 35 тисяч солдатів. Больовий поріг для Росії – 30 тисяч трупів, і Україні треба прагнути цього досягнути.

Росія знищує нафтобази, транспортну інфраструктуру та міста. Ціль Росії при цьому полягає у зриві посівної кампанії та завданні Україні якомога більшої шкоди та збитків.

Із поганого. Вилізло чимало депутатів-політиків, які роблять піар на війні. Ці упирі не розуміють і не роблять висновки, що піар на біді недоречний. Починаються політичні чвари між владою та опозицією.

Читайте такожУ війні в Україні стався переламний момент: чому звірства в Бучі – точка неповернення

Мирні плани. Влада має розуміти, що «червоні лінії» з Росією дуже тонкі, і якщо їх перетнути, можна отримати погані процеси. Росії не можна вірити, і найкращі гаранти безпеки – це ЗСУ, флот та авіація.

Захід готує нові пекельні санкції проти Росії. Людські страждання і смерті виявилися переконливими каталізаторами для запровадження санкцій. Скоро буде ембарго на російські енергоносії, а також РФ і РБ відріжуть від транспортного сполучення, портів і так далі.

Крім того, Захід готує нові поставки тяжкої зброї для України. Це займає певний час, але принаймні вже є політичні рішення. Захід і НАТО підтримують Україну, ми не одні в цій боротьбі. Зброї їде дуже багато, і нам є чим бити російського гада.

Читайте такожБудь-який крок Кремля у війні призведе до краху: на якій ділянці фронту неминуча м'ясорубка

Українські біженці повертаються додому з ЄС. Уряд має забезпечити функціонування бізнесу, допомогти ВПО і якомога скоріше відбудувати інфраструктуру. Чим скоріше економіка запрацює і перебудується, тим краще буде для армії.

Загалом, Росія програла цю війну, і Україна стала капканом для безумного Путіна. Ми свою функцію виконали, Захід має добивати Росію санкціями. Скоро російська торгівля взагалі буде заблокована в портах. Але не треба розслаблятися, адже ворог ще сильний, і його треба знекровлювати. Інакше, через рік Росія збере нову армію і знову на нас нападе з подвійною люттю.

Зараз головне – робити все, щоб відбити Херсон, а також деблокувати Маріуполь. Гадам не можна залишати південь України, бо вони там теж зроблять ГУЛАГ.

Анатолій Октисюк, політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse

Новини заразКонтакти